70 27 45 71

Man-tors: 8.30 - 15.00
Fredag: 8.30 - 14.30

Indkøbskurv0,00
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

Brændetårne

pejsebrændePejsebrænde i høj kvalitet – leveret fragtfrit direkte til din dør. Brændestykkerne er tilpasset pejse og brændeovne og pejsebrændet leveret håndstablet. Vores ovntørrede pejsebrænde har en lav fugtighedsgrad og markedets højeste brandværdi.

Mest populære i kategorien Brænde og briketter

Pejsebrænde

Når du køber pejsebrænde er det vigtig at kende til mængden af vand i brændet, også kaldet træets fugtighedsgrad. Det er selve træet der afgiver varmen ved forbrænding, og ikke vandet. Alle brændesorters evne til at afgive varme, - også kaldet træets brændværdi, falder i takt med det stigende vandindhold. Pejsebrændet hos Godjord er enten lufttørret eller ovntørret, og alt efter hvilken type brænde du vælger, får du et produkt der passer til dine behov.

Har prisen ikke så stor betydning, får du den bedste pejsebrænde ved at vælge ovntørret brænde. Gå efter en fugtighed på under 20%, da det sikrer at hver brændesort i opnår sin bedste brændværdi, og er klar til brug umiddelbart efter levering. Lufttørret brænde bør stå i længere til før brug.

Tunge træsorter giver som udgangspunkt varme i længere tid end en lettere træsort. For eksempel vil en brændeknude af bøgetræ afgive varme i længere tid end en tilsvarende af poppel.

Vægtfylden på forskelligt pejsebrænde

Træsort Tørt træ
 Avnbøg  790 kg/m3
 Bøg, eg, ask  600-650 kg/m3
 Lærk, bjergfyr  600-650 kg/m3
 Lind, pil, el, poppel  400-500kg/m3
 Rødgran, sitkagran og ædelgran  400-450 kg/m3
   

Vægt pr. kubikmeter for de mest almindelige typer pejsebrænde.