70 27 45 71

Man-tors: 8.30 - 15.00
Fredag: 8.30 - 14.30

Indkøbskurv0,00
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

Flis og dækbark

Her finder du træfils og dækbark i forskellige kvaliteter. Blandt andet grov skovflis eller almindelig træflis til brug i haven. Almindelig træflis er et homogent produkt, lavet at hele træstammer og indeholder hverken bark eller kviste. Skovflis er en mere grov variant, hvor netop bark og kviste indgår. Desuden forhandler vi dækbark og kakao-flis, hvor sidstnævnte indeholder naturligt forekommende koffein og Theobromin, som virker som gift overfor snegle, myrer og biller.

Mest populære i kategorien Flis og dækbark

Træflis til haven

Træflis er et meget anvendeligt produkt til parker og haver. Ved at lægge et lag træflis i ca. 10 cm tykkelse i et rengjort bed i haven, kan du med lidt held have et ukrudtsfrit bed i 4-5 år. Frøukrudt kan simpelthen ikke spire, og de ganske få ukrudtsplanter der har held med at komme op mellem træflisen, har en lang rod og er derfor nemme at rykke op. Til gengæld er det ikke noget problem for løgplanter at komme op igennem flisen, så disse typer blomster kan du stadig have glæde af.

Træflis er perfekt til havegange, til ridebaner og andre steder hvor dyr eller mennesker går meget og træder jorden op. Flis er fjedrende og optager trykket fra fodtramp og trafik, så overflader ikke bliver komprimeret og sammenpresset.

Da træflis omsættes langsomt og formuldes i løbet af 4 - 5 år, bliver jorden løbende forbedret, samtidigt med at flisen holder på fugten i jorden. Derved behøver du ikke at vande så meget i haven og du har mere glæde af dine planter i de tørre perioder. Et godt tip er at strø et let lag nyt træflis ud i dine bede om foråret. Derved holdes flislaget hele tiden konstant og du undgår at jorden efter nogle år blotlægges og giver mulighed for at nyt ukrudt kan trænge igennem.

Det er dog ikke en god idé at lægge træflis ud mellem urteagtige planter eller i køkkenhaven, da netop denne type planters rodnet ligger ret højt og træflis løbende trækker en lille mængde kvælstof ud af jorden. Og husk at træflis bør kun lægges ud oven på jorden, ikke nedfældes i jorden.