70 27 45 71

Man-tors: 8.30 - 15.00
Fredag: 8.30 - 14.30

Indkøbskurv0,00
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

Kakaoflis

Kakaoflis er sprøde skaller fra kakaobønner, der er meget velegnede som flis i dine havebede. Kakaoflis er fyldt med naturligenæringsstoffer til dine planter - og så er kakaoflis ikke mindst fantastisk effektive mod dræbersnegle. Se vores udvalg af kakaoflis herunder.

Mest populære i kategorien Flis og dækbark


Mere om kakaoflis

Kakaoflis er en alsidig flistype, der kan benyttes som dækmateriale overalt i haven. Kalaoflis består af lette sprøde skaller fra kakaobønner, der i Danmark et et overskudsprodukt fra chokoladefremstilling. Når du bruger kakaoflis undgår du brugen af kemikalier, da flisen indeholder naturlige næringstoffer, der øger jordens humusindhold, forhindrer ukrudt, holder på jordens varme og øger beskyttelsen mod frost.

Kakaoflis indeholder blandt andet naturligt koffein og theobromin, der virker som gift overfor snegle, dræbersnegle, myrer, biller og så videre. Specielt flisens effekt som værn mod dræbersnegle er værdsat af haveejere landet over.

Kakaoflis mod dræbersnegle

Når du skal udlægge kakaoflis behøver du blot lægge et ca. 3 cm. tyndt lag flis i dit bed, for at undgå at f. eks dræbersneglene lægger æg. Dræber-snegle lægger æg fra september til november måned, men kakaoflis fungerer som værn mod sneglene året rundt. Når du vander kakaoflisen - eller når det blot regner - fremkommer en naturlig lim som binder skallerne sammen til en let porøs skorpe, der gør kakaoflisen i stand til at modstå blæst. Skorpen forhindrer desuden lyset i, at trænge ned til de spirende ukrudtsfrø. Derved undgåes ukrudt og andre ikke ønskelige vækster under laget af kakaoflis.