70 27 45 71

Man-tors: 8.30 - 15.00
Fredag: 8.30 - 14.30

Indkøbskurv0,00
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

Græsfrø

Skal du anlægge ny græsplæne? Så finder du her gode og billige græsfrø blandinger, til den fotteste græsplæne. Plænegræs blandet af de rigtige græssorter og tilsat kalk, giver en smuk, sund og grøn græsplæne med minimal risiko for mospletter i plænen. Se udvalg af græsfrø herunder.

Mest populære i kategorien Græsplænen

 

Græsfrø til den flotte plæne 

En flot og veltrimmet græsplæne er alfa omega i en velplejet have. Sunde græsfrø er udgangspunktet for en smuk, grøn græsplæne med en god slidflade og en tæt græsvækst. Hos Godjord forhandler vi udelukkende græsfrø fra anerkendte mærker, i den højeste kvalitet. Flere af vores frøblandinger er desuden fra starten beriget med gødning, så du kan være sikker på, at græsfrøene - og derved din græsplæne får en god start på livet.

Brug af græsfrø

Græsfrø bliver brugt til at skabe smukke græsplæner. Plæner af græs har været benyttet siden omkring 1540, hvor klostrene brugte dem til at lave fredfyldte steder, hvor man kunne bruge tiden i stille refleksion og bøn. Klostrenes idé blev hurtigt efterfulgt af adelen og omkring 1650 var den moderne græsplæne som vi kender i dag - født. Græsplænen blev et statussymbol, som viste, at man havde råd til at have et areal eller jord stående, uden at skulle dyrke det. Trenden med en græsfrø og en plæne af græs startede i Nordeuropa, da flora og klima passer perfekt til plæner. Men også den dag i dag er det en sand fornøjelse at vandre på en flot, velpasset og velholdt plæne, der giver en unik fornemmelse af landskabet, der bliver rammet smukt ind af bede og blomster. Græsplænen giver et sted at gå, ligge, sidde, spille spil eller blot roligt at iagttage naturen omkring sig.

Udvalg af græsfrø

Godjord har et omfattende udvalg af græsfrø og det kan være en fordel for dig at gøre det klart, om plænen skal anlægges fra ny eller blot repareres? Eller om du ønsker en ren græsplæne - eller en plæne der er blandet med blomster eller kløver. God forberedelse af græsplænen er vejen til et godt slutresultat.

Pleje af græsplænen

Er græsfrøene indkøbt og har du anlagt en græsplæne, bør du klippe den minimum een gang om ugen for at opnå en tæt, stærk og sund plæne. Det er faktisk sådan, at jo mere du klipper plænen, desto hurtigere vokser den og desto flere skud sætter græssets rødder. Konstant pleje af græsplænen giver derfor en tæt, flot og jævn plæne. Græsplænen har ikke som udgangspunkt brug for gødning, hvis du blot lader det afklippede græs ligge oven på græsplænen efter græsslåning. De klippede græsstrå trække nemlig ned i jorden af regnorme og bliver dér omdannet til næringsstoffer for efterfølgende vækst. Men dette kun, hvis græsset har en nogenlunde længde. Er græsset for langt, bliver det blot liggende ovenpå græsplænen og så skader det faktisk plænen. Den bedste længde for det afslåede græs er omtrent 3-4 cm for, at regnorme vil optage det.
Se mere om anlæggelse af græsplænen hos Turfline.