70 27 45 71

Man-tors: 8.30 - 15.00
Fredag: 8.30 - 14.30

Indkøbskurv0,00
Navigation

Topdressing til græsplæne

Ved at bruge topdressing / plænedressing på din græsplæne kan du opnå en flot, naturlig plæne - år efter år..

I denne artikel:
  1. Sådan giver du din græsplæne topdressing:
  2. Hvorfor benytte sig af topdressing til græsplænen?

Du topdresser din græsplæne ved at sprede plænedress (topdressing) jævnt ud over din græsplæne een gang om året. Derved fyldes eventuelle små huller og diverse ujævnheder, og din plæne får en flot og jævn overflade. Du giver typisk din plæne topdressing i april, men du bør ikke være nervøs for at strø dressing på plænen om efteråret. Det bevirker at græsfrøenes evne til at spire forbedres betydeligt, når de får et tyndt lag topdressing.Giver du græsplænen kalk skal det helst gøres om vinteren.

Køb GreenBio topdessing her
 

Sådan giver du din græsplæne topdressing:

Topdress benyttes når din græsplæne er i god vækst. Forår eller efterår har ikke den store betydning da virkningen ses i flere år.

1) Slå din græsplæne med en plæneklipper på lavt trin. Gerne omkring 3,5 cm.

2) Plænen rives efter eller luftes med en plænelufter. Dette giver ilt til græsrødderne og løsner overfladen.

3) Løsnet mos og løv fjernes

4) Så eventuelt græsplænen efter med en græsblanding af høj kvalitet. Vær opmærksom på at der kan være stor forskel på kvaliteten af de forskellige græsblandinger på markedet. En god græsblanding bør bestå af omkring 4-6 forskellige græssorter. Det er nødvendig, da det ikke er alle sorter der spirrer og visse sorter kun holder et par år. 

5) Herefter udspredes topdressingen i et lag på 5-8 mm. Det kan gøres på flere måder. Enten ved udkastning med skovl, hvorefter du fordeler topdressingen med en rive efterfølgende. Eller ved at tippe topdressing fra en trillebør i lange baner - og derefter fordeler det med en rive med tænderne opad.

6) Til sidst bør græsplænen trækkes over med enten en palle, et rivenet eller en anden større genstand, for at plænen bliver så jævn som muligt. 

7) Giv plænen kvælstof med omhu. Ønsker du en jævnere græsplæne, kan der udlægges topdressing op til 3 gange årligt. Så er det dog ikke nødvendigt at lufte og efterså.

Hvorfor benytte sig af topdressing til græsplænen?

topdressingBruges topdressing kan græsplænen være lidt sort indtil græsset er vokset igennem. Spred derfor ikke plænedres ud lige indtil før 2 uger før en havefest.

Topdressing holder plænen pæn, plan og nydelig. Topdressing er naturlig pleje af din græsplæne. GreenBio topdressing er kombineret med langtidsmodnet parkkompost. Topdressing er effektiv gødning til plænen, og topdresser du med 10 mm om året, vil det typisk dække din græsplænes behov for fosfor og kalium. Plænen behøver således kun ekstra tilførsel af kvælstofsgødning. Topdressing/Plænedressing fordeles på græsplænen i et tyndt lag. Som udgangspunkt rækker 1 bigbag plænedressing/topdressing til ca. 150-200 m2 græsplæne.

Når du bruger topdressing bibeholder græsplænen de livsgivende næringsstoffer, der ellers sker ved brug af traditionel kunstgødning.

Held og lykke med din topdressing.

Læs også mere om: Rosenhave / Urtehave / Højbed